Dahlstiernska Gymnasiet

VVS- och fastighetsprogrammet

Idag har vi haft besök av rektorn på Dahlstiernska.
Han fick testa på att svetsa lite själv efter att han pratat
med alla eleverna och kollat av så de har det bra på skolan!


 

Vill du ha ett rörligt framtidsjobb?

Drömmer du om ett rörligt och praktiskt arbete med goda framtidsutsikter? Då är VVS och fastighetsprogrammet rätt val för dig. Vad gör då en VVS montör? En VVS-montör arbetar med att montera rör och system som gör att vi får bra inomhusmiljö och kan duscha, laga mat och tvätta. En VVS-montör arbetar i bostäder, sjukhus, affärshus, kontor och andra byggnader. Förutom att montera rör installerar en VVS-montör värmepannor, värmepumpar, solvärme, varmvattenberedare, element och det som ingår i ett badrum så som toalettstol, badkar och handfat.

Yrket är ett traditionellt hantverk som utvecklats snabbt med ny teknik, bl.a. används det avancerade styrsystem och datorer i våra VVS-system. En VVS-montör måste därför kunna läsa ritningar och tänka kreativt. Du ska hantera många olika material och behöver för det behärska svetsning med gas och TIG.

Inriktning

På VVS och Fastighetsprogrammet har vi inriktning mot VVS. Utbildningen sker i Åsensbruk med modern utrustning och fina lokaler.

Efter tre år i skolan fortsätter du din utbildning som lärling på ett VVS-företag. Det gör du ungefär två år och därefter avläggs en yrkesexamen för att få utbildningsbevis och bli certifierad VVS-montör.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontaktperson

Vill du veta mer? Kontakta Kent Palm, yrkeslärare VVS på telefon 070-820 27 38.

 Broschyr VVS 2019-20