Dahlstiernska Gymnasiet

Våra program

Barn- och fritidsprogrammet ger dig en mängd möjligheter att utveckla ditt intresse för människor. Du kan dels få en yrkesexamen och börja jobba direkt efter gymnasiet. Dessutom kan du välja kurser som ger dig grundläggande behörighet till högskolan för vidare studier mot exempelvis förskollärare, lärare, socionom, psykolog, polis eller yrke inom hälsoområdet.

Detta program finns till för dig som behöver förbereda dig lite till innan du kan börja plugga på gymnasiet. Det är olika krav för olika program, och du kan påbörja ditt nationella program när du är klar med grundskolekurserna.

På lärlingsutbildningen ger vi dig möjlighet att läsa de teoretiska ämnena i din egen takt. Du kan även läsa hela högskolebehörigheten inom programmets ram om du vill. Du får betyg på samma sätt och i samma kurser som om du gått ett skolförlagt yrkesprogram. Målet för utbildningen är att du ska få alla förutsättningar för att gå direkt ut i ett spännande yrke du drömt om.

Drömmer du om ett rörligt och praktiskt arbete med goda framtidsutsikter? Då är VVS och fastighetsprogrammet rätt val för dig. En VVS-montör arbetar med att montera rör och system som gör att vi får bra inomhusmiljö och kan duscha, laga mat och tvätta mm. Utbildningen sker i Åsensbruk med modern utrustning och fina lokaler.