Dahlstiernska Gymnasiet

Viktig information till alla elever!

Hej på er alla Dahlstiernska-elever!                                                                            

Hoppas det är bra med er alla. Här kommer en liten lägesrapport och en del information ni behöver. Ja, Coronasituation kvarstår ju tyvärr. Distansstudierna fortsätter och både ni och vi kämpar på. Nu är det bara några veckor kvar på terminen innan sommarlovet.

Studenten för årskurs 3                                                                                                             

Fredag den 5 juni är det studenten för årskurs 3. För er med examen gäller ju särskilda klassvisa tider för träff på skolan som vi meddelat i tidigare i brev.          Viktigt som sagt att ni håller er till de tider och regler som gäller. Tänk på att endast två anhöriga per elev får möta upp er efter studentlunchen. allt för att det inte sak bli stor folksamling. Samling vid parkeringsplatsen vid idrottshuset gäller för era anhöriga. Vi förbereder just nu detaljer i studentprogrammet och kommer att informera er via er mentor inom kort. Har ni frågor kring er jubileumsdag får ni gärna kontakta er mentor.

Distansavslutning för årskurs 1, 2 och IM- elever                                                          

Torsdag den 11 juni är sista skoldagen för årskurs 1, 2 och IM eleverna. För er kommer det inte att bli någon gemensam skolavslutning i Sparbankssalongen som det brukar. Ni kommer att tillsammans med er mentor/klass att istället ha någon form av alternativ ev. distansavslutning. Det låtar kanske konstigt, men vi gör så av smittoriskskäl och vi får se det som något annorlunda positivt ändå.

Viktigt med studieaktivitet                                                                                                      

Tänk fortsatt på att det är viktigt med er aktivitet på distansstudierna så att ni får närvaro godkänd och därmed CSN bidrag. Behöver du mer stöd i dina studier meddelar du din ämneslärare eller mentor detta. Vi kommer att ha möjlighet till att ha några dagar sommarskola för de av er i årskurs 1 ,2 och IM-programmet som behöver detta. Mer information om detta får du inom kort och ni som är aktuella för det kommer att kontaktas via mentor.

Lämna in böcker och IPAD                                                                                          

Studenter: Ni ska under sista veckan, vecka 23, lämna in era böcker och IPAD. Ni gör upp en tid med er mentor om när ni ska komma till skolan för detta. Lämpligtvis tömmer ni era skåp samtidigt då.

Ni i årskurs 1 och 2 samt IM -elever behöver lämna in de böcker som ni studerat klart med. Detta kan ni göra i sista veckan och vi återkommer om tid för detta.

 Skolenkät                                                                                                                                       

Via mentor kommer Ni göra en enkel Webenkät över hur ni uppfattar skolan och undervisningen. Ni skickas en weblänk via era mentorer. Enkäten ska besvaras senast den 26 maj, gärna ännu tidigare.

Tömning av skåp                                                                                                                          

På skolan är vi på gång med en större flytt: All gymnasieverksamhet för utom NO-undervisning och studiecentra ska vara i bottenplan. Detta innebär att alla skåp på överplan ska flyttas ned. Vill ni själv komma in och tömma skåpet.

OBS! Om du inte vill att vi på skolan öppnar och tömmer ert skåpskåp behöver du komma in senast nästa fredag den 29 e maj mellan kl. 8.00 till 15.00 och göra det.            Du måste då först meddelaa vår administration helen.hansson@mellerud.se,       0530-18257. Hör vi inte från dig angående skåpstömningen tar vi det som att det är OK att gå in i ditt skåp. Efter flytten till nedervåningen lägger vi iså fall tillbaka dina grejor i skåpet.

Smittskyddsregler                                                                                                                           

Med anledning av Coronasmittan fortsätter vi att vara mycket noga med de riktlinjer som finns. Om ni ska vara inne i skolan vid något tillfälle gäller att:

  • Du inte ska komma till skolan om du känner minsta förkylningssymptom.
  • Du ska också ha varit frisk minst 48 timmar efter förkylningsbesvär innan du får besöka oss.
  • Tänk på att sköta din handhygien. Tvätta dig ordentligt även vid eventuella skolbesök.
  • Håll minst två meters avstånd till kamrater och lärare när du är här.
  • Du vid ev. tillfällig hostattack gör detta på toaletten eller i armvecket.

Inför hösten                                                                                                                                     

Vi vet inte i dagsläget vilka regler kring gymnasiestudier som kommer att gälla inför hösten i och med coronaviruset. Det kan bli klartecken att komma tillbaka till skolan eller så blir det inte så eller något alternativ mittemellan. Jag skulle tro att vi får besked om det i början av sommaren vad som ska gälla i höst.

Hör av er om ni undrar något. Ha det bra så länge.

Med vänlig hälsning

Rektor Matti, 0530-18285, matti.bertilsson@mellerud.se