Dahlstiernska Gymnasiet

Distansundervisning!

Hej, du som är elev på Dahlstiernska gymnasiet

Distansundervisning startar

Dahlstiernska Gymnasiet kommer från måndagen den 7 december starta med distansundervisning. Det görs efter rekommendationer från folkhälsomyndighetens och för att bidra med att minska smittspridningen i samhället.

Några av er elever kan efter överenskommelse behöva komma till skolan för att göra prov eller för att få stöd med studierna. För en del kan också vissa praktiska moment göras i skolan. Lärlingstiden ute på arbetsplatserna fortsätter för många elever som tidigare. I övrigt sker undervisningen på distans. 

Distansundervisning kräver att du tar ansvar

Distansundervisningen ställer höga krav på dig som elev. Du behöver ta stor eget ansvar, följa schemat och göra dina uppgifter för att nå kunskapsmålen. Så studierna fortsätter - det är inte jullov än på två veckor. Din mentor och dina lärare kommer att fortlöpande informera vad som gäller för dig kring distansstudierna. Tänk därför att kolla av mail och i Teams regelbundet.  

Om något inte fungerar eller om du behöver stöd tar du kontakt med mentor eller undervisande lärare snarast. Tänk på att skapa bra rutiner runt dina studier hemma. Det är viktigt för att inte missa lektioner och för att kunna koncentrera dig på uppgifterna. Visa gärna dina föräldrar upplägget du har i dina kurser. Om du skulle bli sjuk sker anmälan till om det på vanligt sätt.

Följ de viktiga smittskyddsåtgärderna

Vi håller på fram till den 18 december och efter det har ni jullov. Folkhälsomyndighetens rekommendation till gymnasieskolan är satt t.o.m      6 januari. Vi kommer i senare skede meddela hur undervisningen ser ut från den 11 januari när ni börjar igen efter lovet. Det sker utifrån kommande rekommendationer. Där spelar det roll hur vi gemensamt följer de viktiga smittskyddsåtgärderna att:

  • Hålla avstånd
  • Tvätta händerna
  • Stanna hemma vid minsta förkylningssymptom.
  • Undvik större sociala sammanhang
  • Undvik kollektivtrafik om det inte är ett måste

Så ta ansvar, håll i och håll ut!  Följer vi detta ger vi vårt bidrag till att livet kan återgå till det normala igen.

Med vänlig hälsning

Rektor Matti Bertilsson

  1. Ni kan läsa mer om rekommendationerna och medgivna undantag via hemsidan dahlstiernska.se. eller nedanstående länkadress

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att gymnasieskolorna övergår till distansundervisning (Folkhälsomyndighetens webbplats)