Dahlstiernska Gymnasiet

Satir om pengar

Pengar är de viktigaste som finns

 

Utan pengar skulle vi inte kunna handla kläder och mat. Utan pengar skulle vi inte kunna köra bil, eftersom att tanken på bilen skulle vara tom. Utan pengar hade vi alla hamnat på gatan och blivit hemlösa. Utan pengar skulle vi inte överleva - Därför är pengar de viktigaste av allt!

 

Är de något vi människor prioriterar högt så är de pengar. Så länge pengarna rullar in på kontot mår vi bra. Så länge vi har pengar att spendera så spelar varken kärlek, lycka, eller relationer någon roll. För alla dom sakerna kan man överleva utan så länge man har pengar, eller hur?

Ett jobb är de enda som betyder något i denna värld. Och eftersom att vi alla är så penga kåta kanske vi lika väl kunna höja en veckas arbete till 60 timmar i veckan, istället för 40 timmar. Eller ska man istället förlänga arbetsveckan så att de är mån-sön istället? Varför inte liksom? För ju mer pengar vi tjänar desto bättre blir de, det vet vi ju alla.

Vi människor kanske blir lite extra trötta av att arbeta dessa få extra timmar i veckan, eller de där extra dagarna. Men vad spelar de för roll? Det är ju bara att gå och lägga sig och sova när man kommer hem så är man ju pigg till dagen efter. Svårare än så är de ju inte.

Jobbar vi mer – får vi mer cash, vilket resulterar i ett bättre samhälle. En enkel ekvation.

För vem behöver fritid? Jobbet blir ju fritiden och ännu bättre blir de eftersom att man tjänar pengar samtidigt. Och vem behöver kärlek, när ens pengar kan ge en all bekräftelse man behöver?

 

Skrivet av "Pengafreaket"